Voit olla kerrallaan vain yhden työttömyyskassan jäsen. Jo kertynyt työttömyysturva siirtyy mukanasi kassasta toiseen, jos vaihto tehdään tarpeeksi nopeasti.

Työttömyyskassan vaihto pitää tehdä kuukauden kuluessa edellisestä kassasta eroamisesta. Kun siirryt kuukauden kuluessa toiseen kassaan, siirtyy kerryttämäsi työttömyysturva sellaisenaan jäsenyyden vaihdon mukana uuteen työttömyyskassaan (edellyttäen, että liiton/kassan jäsenmaksut on maksettu tai jäsenmaksuvapautus myönnetty jäsenyyden loppuun asti).

Jos et ole palkkatyössä, kun olet vaihtamassa liittoa ja työttömyyskassaa, huomaa, että uuden työttömyyskassan jäsenyys voi alkaa vasta kun menet töihin. Pelkkä liiton jäsenyys ei koskaan sisällä työttömyysturvaa, joten työttömyysturvasi säilyy ennallaan vain, jos säilytät vanhan kassan jäsenyyden siihen asti, kunnes pystyt uuden liiton lisäksi siirtymään myös uuden kassan jäseneksi.

Jos kassojen jäsenyyksien väliin jää yli kuukauden katkos, jolloin et ole minkään kassan jäsen, liityt uuteen kassaan uutena jäsenenä ja joudut kerryttämään työttömyysturvasi kokonaan uudelleen. Liittojen jäsenyydet eivät vaikuta tähän.

Jotta kassojen jäsenyyksien väliin ei jäisi aiheettomia katkoksia, kannattaa uusi kassa aina valtuuttaa hoitamaan vanhasta kassasta eroaminen. Silloin sinun pitää täyttää uuden kassan liittymislomakkeessa oleva erovaltuutusta koskeva kohta. Jos haluat hoitaa kassasta eroamisen itse, ilmoita erostasi vasta, kun olet saanut vahvistuksen uuden kassan jäsenyydestä.