Terveydenhuoltoalan työttömyyskassa on terveysalan tai sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille tarkoitettu palkansaajan työttömyyskassa. Kassan jäseneksi liittyminen ja etuuksien saaminen edellyttävät palkkatyöntekijänä työskentelyä.

Terveydenhuoltoalan työttömyyskassaan voit liittyä, jos

  • olet suorittanut terveysalan tai sosiaali- ja terveysalan ammatillisen tutkinnon tai opiskelet kyseisten alojen ammatillista tutkintoa varten,
  • olet palkkatyössä ja
  • et ole vielä täyttänyt 68 vuotta.
     

Työttömyyskassan jäsenyyttä täytyy hakea kirjallisesti. Se millä tavalla haet jäsenyyttä riippuu siitä, haluatko jäseneksi vain työttömyyskassaan vai myös ammattiliittoon. 

Työttömyyskassan jäsenyys alkaa päivästä, jolloin jäsenhakemuksesi saapuu kassalle edellyttäen, että olet palkallisessa työssä kyseisenä päivänä. Jos et ole työssä jäsenhakemuksesi saapumispäivänä, työttömyyskassan jäsenyys alkaa ensimmäisestä palkallisesta työpäivästä, jonka teet jäsenhakemuksen saapumispäivän jälkeen.

Terveydenhuoltoalan työttömyyskassa on palkansaajien työttömyyskassa. Kassan jäseneksi liittyminen ja etuuksien saaminen edellyttää palkkatyöntekijänä työskentelyä. Myös TYEL-vakuutettu henkilö voidaan tietyissä tilanteissa katsoa työttömyysturvassa yrittäjäksi. 

Jos sinulla on omistuksia yrityksessä, jossa työskentelet, lue lisää yrittäjyydestä.