Työttömyyskassan jäseneksi liittyminen

Terveydenhuoltoalan työttömyyskassa on palkansaajan työttömyyskassa. Kassan jäseneksi liittyminen ja etuuksien saaminen edellyttävät palkkatyöntekijänä työskentelyä. Myös TYEL-vakuutettu henkilö voidaan tietyissä tilanteissa katsoa työttömyysturvassa yrittäjäksi. Jos sinulla, puolisollasi ja/tai perheelläsi on omistuksia yrityksessä, jossa työskentelet, lue lisää yrittäjyydestä.

Jäsenhakemus

Jos olet liittymässä myös Tehy ry:n, Suomen Toimintaterapeuttiliitto ry:n, Suomen Fysioterapeutit ry:n tai Suomen Työterveyshoitajaliitto ry:n  jäseneksi, voit hakea Terveydenhuoltoalan työttömyyskassan jäsenyyttä samalla lomakkeella kuin liiton jäsenyyttä. Lomakkeet löydät näiden linkkien kautta

Jos olet jo liiton opiskelijajäsen tai varsinainen jäsen ja haluat hakea työttömyyskassan jäsenyyttä, voit lähettää vapaamuotoisen jäsenhakemuksen kassalle salatulla sähköpostilla. Viestissä pitää mainita samat asiat kuin työhön menosta ilmoitettaessa (katso alla).

Jos haluat liittyä vain Terveydenhuoltoalan työttömyyskassan jäseneksi, voit täyttää jäsenhakemuksen word-lomakkeena tai tulostaa jäsenhakemuksen pdf-muodossa.

Täytetyn jäsenhakemuksen voit lähettää kassalle salatulla sähköpostilla tai postitse osoitteeseen Terveydenhuoltoalan työttömyyskassa, PL 70, 00060 TEHY tai faxilla numeroon (09) 148 3384.

Jos olet palkkatyössä, voidaan sinut ottaa heti työttömyyskassan jäseneksi.

Jos jäsenhakemusta lähettäessäsi et ole palkkatyössä, työttömyyskassan jäsenyys alkaa, kun ilmoitat kassalle menneesi palkkatyöhön.

Työhön menosta ilmoittaminen

Jos et ole ollut palkkatyössä työttömyyskassan jäsenhakemuksen lähettäessäsi, ilmoita kassalle työhön menostasi kirjallisesti. Turvallisimmin teet ilmoituksen salatulla sähköpostilla.

Ilmoita viestissäsi

  • nimesi
  • henkilötunnuksesi
  • että haluat liittyä Terveydenhuoltoalan työttömyyskassaan
  • ensimmäinen työpäivä, jonka olet tehnyt työttömyyskassan jäsenhakemuksen lähettämisen jälkeen
  • työnantajasi nimi ko. päivänä.

Samanlaisella viestillä voit myös liittyä työttömyyskassaan, jos olet jo liiton opiskelijajäsen tai varsinainen jäsen.