Opiskelijajäsenyys

Kun olet liittynyt liiton opiskelijajäseneksi, sinun kannattaa heti liittyä myös Terveydenhuoltoalan työttömyyskassan jäseneksi.

Jos joskus jäisit työttömäksi, vain työttömyyskassan jäsenenä varmistat itsellesi perusturvaa paremman työttömyyspäivärahan.

Mistä päivästä työttömyyskassan jäsenyys alkaa?

Jäsenyytesi työttömyyskassassa voi alkaa aikaisintaan siitä päivästä, jolloin jäsenhakemuksesi saapui kassalle, jos olet tuona päivänä ollut työssä.

Jos et ole ollut töissä hakiessasi jäsenyyttä, muistathan ilmoittaa työttömyyskassalle ensimmäisen työpäivän, jolloin olet ollut työttömyyskassaan liittymisen jälkeen työssä.

Työn ei tarvitse olla terveydenhuoltoalan työtä, vaan yhdenkin päivän palkkatyö millä tahansa alalla kelpaa työttömyyskassan jäsenyyden aktivoimiseksi.

Ilmoituksen voit tehdä vapaamuotoisesti sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Ilmoita sähköpostissa

  • nimesi
  • syntymäaikasi tai jäsennumerosi
  • ensimmäinen työpäiväsi
  • työnantajasi nimi.

Kun jäsenyytesi työttömyyskassassa on aktivoitu, lähetämme sinulle kirjeen.

Pitääkö kaikista töistä ilmoittaa?

Jäsenyyden aktivoinnin jälkeen sinun ei tarvitse ilmoittaa kassalle tekemistäsi töistä lainkaan. Työttömyyskassa ei seuraa eikä päivitä työhistoriatietojasi, joten niitä ei tarvitse ilmoittaa kassalle.

Työttömyyskassa tarvitsee työssäolotietojasi vasta, jos jäät työttömäksi ja haet työttömyyspäivärahaa kassasta. Tämän vuoksi on tärkeää, että säilytät kaikki työskentelyjaksoja koskevat todistukset itselläsi.

Todistukset, jotka sinun kannattaa säilyttää aina

  • työsopimukset
  • työtodistukset
  • selvitykset palkasta (palkkatodistus ja palkkalaskelmat).

Jos jäät työttömäksi, sinun pitää liittää todistusten kopiot työttömyyspäivärahahakemukseesi. Oikeutesi työttömyyspäivärahaan tutkitaan siis vasta päivärahahakemukseen liittämiesi selvitysten perusteella.

Lue lisää työttömyyspäivärahan saamisen ehdoista.

Paljonko on työttömyyskassan jäsenmaksu?

Tehy ry, Suomen Toimintaterapeuttiliitto ry, Suomen Fysioterapeurit ry ja Suomen Työterveyshoitajaliitto ry maksaa Terveydenhuoltoalan työttömyyskassan jäsenmaksun jäsentensä puolesta. Jos kuulut johonkin näistä liitoista, sinun ei tarvitse maksaa kassan jäsenmaksua erikseen. Lisätietoja liittojen jäsenmaksuista näet liittojen sivustoilta. Yhteystiedot ovat tämän sivun alareunasta.

Jos et kuulu mihinkään liittoon, vaan haluat kuulua ainoastaan Terveydenhuoltoalan työttömyyskassaan, tulee sinun maksaa kassan jäsenmaksu itse. Kassan jäsenmaksu on 42,00 €/vuosi (eli 3,50 €/kk). Kassa laskuttaa jäsenmaksun viitepankkisiirrolla kerran vuodessa. 

Kuinka asioin työttömyyskassan kanssa?

Kun jäsenyytesi on aktivoitu, pääset kirjautumaan kassan sähköiseen WebKassa -palveluun, jossa voit kätevästi hoitaa työttömyyskassa-asioitasi.