Jäsenyyden edellytykset

Liittymällä Terveydenhuoltoalan työttömyyskassan jäseneksi, mahdollistat itsellesi perusturvaa paremman, ansiosidonnaisen työttömyysturvan. Kassaan liittyminen on kuin ottaisit itsellesi vakuutuksen työttömyyden varalle.

Terveydenhuoltoalan työttömyyskassa tekee paljon yhteistyötä Tehy ry:n kanssa, mutta on silti täysin itsenäinen yhteisö. Terveydenhuoltoalan työttömyyskassan jäsen voi olla, vaikka ei olisikaan Tehy ry:n jäsen.

HUOM! Terveydenhuoltoalan työttömyyskassa on palkansaajan työttömyyskassa. Kassan jäseneksi liittyminen ja etuuksien saaminen edellyttävät palkkatyöntekijänä työskentelyä. Myös TYEL-vakuutettu henkilö voidaan tietyissä tilanteissa katsoa työttömyysturvassa yrittäjäksi. Jos sinulla, puolisollasi ja/tai perheelläsi on omistuksia yrityksessä, jossa työskentelet, lue lisää yrittäjyydestä.

Terveydenhuoltoalan työttömyyskassaan voit liittyä, jos

  • olet suorittanut terveysalan tai sosiaali- ja terveysalan ammatillisen tutkinnon tai opiskelet kyseisten alojen ammatillista tutkintoa varten
  • olet palkkatyössä ja
  • et ole vielä täyttänyt 68 vuotta.

Työttömyyskassan jäsenyyttä täytyy hakea kirjallisesti. Kassan jäsenyys alkaa jäsenhakemuksen saapumispäivästä edellyttäen, että olet palkkatyössä. Lue lisää jäseneksi liittymisestä.

Jäseneksi vain kassaan vai liittoon ja kassaan?

Pelkkä työttömyyskassan jäsenyys mahdollistaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan ja vuorottelukorvauksen, mutta ei sisällä mitään muita etuja.

Pelkkä liiton jäsenyys puolestaan sisältää esim. oikeusturva- ja vastuuvakuutuksen sekä asiantuntija- tai oikeudellista apua palvelusuhdeasioissa, mutta ei oikeutta ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan.

Liiton jäsen tarvitsee myös työttömyyskassan jäsenyyden saadakseen ansioturvaa. 
Lue lisää kassan ja liiton jäsenyyksien eroista.