Sähköiset hakemuslomakkeet uudistuivat

Etuuden hakeminen on jatkossa entistäkin helpompaa, koska hakemuslomakkeita on vain yksi. Hakemusta täyttäessäsi järjestelmä ohjaa sinua eteenpäin lomakkeelle täyttämiesi tietojen perusteella. ? -merkkien takaa löytyy täyttöohjeita.

Uusi lomake tallentuu luonnokseksi automaattisesti. Tallennustoiminnon ansioista voit täyttää hakemustasi vaikka pikkuhiljaa, koska sen luonnos säilyy 30 päivän ajan. Täyttämistä ei siten enää tarvitse joka kerta aloittaa alusta. Välitallennettu hakemus tulee valmiiksi ja siirtyy kassan työjonoon vasta, kun lähetät sen. Huomaa, että pelkkä hakemuksesi luonnos ei päädy kassalle käsittelyyn milloinkaan.

Tallennustoiminnon ansiosta voit tutustua uudistettuun hakemukseen jo ennen hakujaksosi päättymistä. Älä kuitenkaan lähetä hakemustasi etukäteen.

Jos olet ollut hakujaksolla töissä, sinun tulee jatkossa ilmoittaa päivittäiset työtunnit työnantajittain. Tunnit ilmoitetaan todellisten työssäolotuntien mukaan työantajittain omille riveilleen, esim. HUS 3 tuntia ja TAYS 4 tuntia 30 minuuttia.

Hakemusuudistus ei vaikuta hakemuksesi käsittelyaikaan tai sen maksamiseen mitenkään.

Kun olet täyttänyt ja lähettänyt uuden hakemuksen, kuulisimme mielellämme, miten onnistuimme hakemusuudistuksessa. Voit lähettää palautetta WebKassan Viestit -osion kautta tai sähköpostilla osoitteeseen [email protected] Merkitse tällöin viestisi otsikoksi PALAUTE HAKEMUSUUDISTUKSESTA.